.

Een labyrint voor Eindhoven

Het is was Aïda’s wens om een kunstwerk na te laten aan de stad, een kunstwerk van en voor de bewoners, een plek die ruimte biedt voor experiment en verbinding. Met een labyrint in het Philips de Jongh Park verwezenlijken we die wens.

De stichting Rebelbass Foundation is in 2021 opgericht met het expliciete doel deze plek te verwezenlijken en voor een periode van minimaal 10 jaar tot haar recht te laten komen als experimentele ontmoetingsplek. Ze zal dat doen door:

  • Het creëren van een pioniersplek waar experiment, verbinding en zingeving centraal staan als basis voor ontmoetingen (waar deze aanvraag betrekking op heeft);
  • het produceren van een toegepaste kunst in de vorm van digitaal gratis beschikbare audio-routes die het labyrint voorzien van een diepere ervaringslaag;
  • het duurzaam onderhoud en beheer van de pioniersplek en het ondersteunen van de digitale infrastructuur benodigd voor de beschikbaarheid van de audio-routes;
  • het organiseren van het jaarlijks terugkerende evenement op deze locatie onder de naam ‘Eye Contact Experiment’ i.s.m Vredesburo Eindhoven tijdens de Internationale Vredesweek.

 

"Een geometrisch wandelpad"

Voorbeeld van aanleg labyrint in gras
Een kunstwerk dat past bij de stad

Het labyrint is een algemeen gerespecteerd kunstwerk. Het is niet voor niets dat ze geliefde plekken zijn in veel steden.  Het Eindhovense labyrint zal echter met een technologische toevoeging een uniek en bij Eindhoven passend kunstwerk worden. Naast de realisatie van het fysieke kunstwerk werken we namelijk parallel aan de realisatie van een platform met audio-routes gekoppeld aan het labyrint. Deze routes bestaan uit muzikale interpretaties alsook meditatieve en kunstzinnige vertellingen waarmee een extra dimensie aan het labyrint wordt toegevoegd.

Met deze audio-routes werpen we steeds een nieuw licht op de fysieke route van het labyrint zelf.  Op deze manier verbinden we de geest met de fysieke wereld, omdat de geest specifiek geprikkeld zal worden via de audio-routes, waar de fysieke handeling van het doorlopen van de installatie zorgt voor een focus die lieert aan meditatieve ervaringen. Daarmee wordt nadat in het Natlab in 1950 bij Philips door Dik Raaymakers en Kid Baltan de allereerste elektronische muziek werd gemaakt dit het allereerste labyrint dat wetenschap, muziek, technologie met spiritualiteit laat samenkomen op een manier die past bij Eindhoven als pionier.

Meer weten?

Neem contact op met onze voorzitter Ron van der Sterren via projecten@rebelbass.com

Meedoen?
  • Doneer en krijg een plaat uit Aïda’s platencollectie als dank. 
  • Wil je ons op een andere manier helpen, mail dan ook even naar Ron. Dankjewel!